Το Blog μας

Ανοιξιάτικη φρεσκάδα
20/02/2022
Εξοικονόμηση ενέργειας
26/07/2022

Μυστικά για το καθαρό μας σπίτι

Επιτέλους!!! Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, οι μέρες άρχισαν να μεγαλώνουν… Ηρθε η άνοιξη!!!(μαζί με όλα όσα φέρνει: όπως η σκόνη, οι αλλεργίες, τα ζουζούνια κτλ)

Σήμερα θα συνεχίσω με τα μικρά μυστικά που μας βοηθούν στη καθαριότητα του σπιτιού. Υπάρχουν κάποια σημεία, που ξεχνάμε αλλά είναι πολύ σημαντικά, όπως:

  1. Η κεφαλή του ντουζ: Πολύ συχνά το ντουζ πιάνει άλατα ή και μούχλα, πράγμα που μειώνει την πίεση του νερού και δεν είναι πολύ υγιεινό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γεμίσουμε μια σακουλίτσα με ξύδι και νερό (μισό-μισό) και να “βυθίσουμε” την κεφαλή του ντούζ ή το “τηλέφωνο” μέσα στη σακούλα. Τη δένουμε γύρω απο το ντουζ για μία ώρα, και μετά τη βγάζουμε και ξεβγάζουμε!
  2. Η κουρτίνα του μπάνιου: για να διώξουμε τα κίτρινα σημάδια απο τα σαπούνια και τα σημάδια της μούχλας, μπορούμε να τις πλύνουμε στο πλυντήριο με λίγο απορρυπαντικό. Προσθέτουμε και 2-3 πετσέτες για να δημιουργηθεί και μία “τριβή” μέσα στη πλύση και στο τέλος τις απλώνουμε να στεγνώσουν.
  3. Μερικές φορές το σιφόνι αργεί να τραβήξει το νερό. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Ρίξτε στο στεγνό σιφόνι μαγειρική σόδα και αρκετό ξύδι. Θα δείτε πως θα αρχίσει να αφρίζει , αν θέλετε καλύψτε το με ένα βρεγμένο πανάκι. Πέντε λεπτά αργότερα ρίξτε ζεστό νερό και το σιφόνι έχει ξεβουλώσει και δεν υπάρχουν άσχημες μυρωδιές πλέον.
  4. Μαρκαδόροι και ξύλινα έπιπλα! Το ξέρατε οτι μπορείτε να καθαρίσετε τους μαρκαδόρους απο τις ξύλινες επιφάνειες με οδοντόκρεμα?
  5. Πάμε τώρα στους μαρκαδόρους και τους τοίχους! (άσχημος συνδυασμός αλλά τα παιδιά τον λατρεύουν!) Τρίψτε ελαφρά με βρεγμένο σφουγγάρι και λίγη μαγειρική σόδα
  6. Σανίδες κοπής: Πολύ σημαντικό να διατηρούμε τις σανίδες κοπής στη κουζίνα μας πάντα καθαρές απο μικρόβια και μυρωδιές. Περάστε τις σανίδες σας με ένα κομμένο λεμόνι. Για επιπλέον καθαριότητα ρίξτε πρώτα αλάτι ή μαγειρική σόδα.
  7. Φούρνος μικροκυμάτων: Μερικές φορές μπορεί να μαζευτούν λίπη και στο φούρνο μικροκυμάτων. Είναι πολύ εύκολο να τον καθαρίσουμε. Βάλτε μια κούπα νερό με μερικές κουταλιές ξύδι και μισό λεμόνι κομμένο σε κομμάτια σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να δείτε πως δημιουργούνται υδρατμοί μέσα στο μικροκυμάτων. Αφήστε τη κούπα (ή μπωλάκι) μέσα για πέντε λεπτά πριν ανοίξετε τη πόρτα και μετά καθαρίζετε με μεγάλη ευκολία.

Και τώρα, πρέπει να πάω να εφαρμόσω μερικά απο αυτά τα μυστικά.