Το Blog μας

Να το φτιάξω ή να πάρω καινούργιο;
09/11/2022

Ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, ζοφερό μέλλον για την ανθρωπότητα;

Η τεχνολογία είναι ένα θέμα στο οποίο έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, όμως είναι πάντα τόσο επίκαιρο, που δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε στην ησυχία του!

Η τεχνολογία, όπως είναι γνωστό, εισβάλει συνέχεια με καινούργιους τρόπους στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι ένας τομέας με ασταμάτητη και απρόβλεπτη εξέλιξη. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξή της θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ζοφερό μέλλον για τους ανθρώπους. Προσωπικά όμως θεωρώ πως αν και η τεχνολογία ελλοχεύει κινδύνους, με την κατάλληλη χρήση προσφέρει θετικά στη ζωή των ανθρώπων.

Καθώς ο άνθρωπος εξελίσσεται, μαζί του προοδεύει και η τεχνολογία. Εξαιτίας της, σήμερα έχουμε την ικανότητα να ενημερωνόμαστε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, να συλλέγουμε πληροφορίες από διαφορετικούς ιστότοπους και να τις διασταυρώνουμε. Όπως επίσης μα δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούμε αλλά και να επικοινωνήσουμε απευθείας με άτομα τα οποία κατοικούν σε διαφορετική πόλη ή χώρα. Η τεχνολογία έχοντας βοηθήσει και διευκολύνει τους τρόπους ζωής μας, έχει γίνει επίσης η βάση για την δημιουργία καινοτόμων τρόπων εκπαίδευσης. Εχει προσαρμοστεί και στην εκπαίδευση έχοντας θετικά αποτελέσματα στους μαθητές και φοιτητές. Υπάρχουν όμως και άλλοι πολλοί τομείς που έχουν επηρεαστεί θετικά από την τεχνολογία. Ο εργασιακός χώρος όλων των επαγγελμάτων, από τη καθαρά γραφική δουλειά, τις τραπεζικές συναλλαγές έως την γεωργία τη βιομηχανία ακόμα και την ιατρική! Η τεχνολογία έχει βοηθήσει τον άνθρωπο να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο, και να εκτελέσει δύσκολες διαδικασίες με απόλυτη ακρίβεια.

Υπάρχει βέβαια πάντα και ο αντίποδας που λέει πως ο άνθρωπος έχει γίνει «σκλάβος» της τεχνολογίας. Θέλει πάντα το πιο νέο και εξελιγμένο μοντέλο τηλεφώνου, αυτοκινήτου, τηλεόρασης, υπολογιστή κ.α. Όμως αν κοιτάξουμε το ζήτημα καθαρά, θα δούμε πως δεν ευθύνεται η τεχνολογία γι αυτό , αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να θέτουμε όρια και να βάζουμε προτεραιότητες. Εμείς πρέπει ίσως να επικοινωνούμε περισσότερο μεταξύ μας και λιγότερο με τα social media. Εμείς πρέπει να αναγνωρίζουμε τί αξίζει για εμάς περισσότερο και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, την αξία της ζωής και πως η τεχνολογία θα υπηρετήσει εμάς και όχι το αντίθετο.