Το Blog μας

Έξυπνες συσκεύες
Τεχνολογία στη ζωή μας
21/02/2020
Μυστικά για το καθαρό μας σπίτι
05/04/2022

Ανοιξιάτικη φρεσκάδα

Μπορεί να είναι Φεβρουάριος, αλλά ήδη έχει μυρίσει άνοιξη!

Πράγμα που σημαίνει πως είναι και επίσημα εποχή για γενική καθαριότητα! Τις περισσότερες φορές δεν ξέρουμε απο που να ξεκινήσουμε, γι αυτό λοιπόν κι εγώ σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες ιδέες με τις οποίες ξεκινώ (ιδιαίτερα όταν ο καιρός δεν είναι καλός), για να νιώθω πως το σπίτι μου είναι πραγματικά καθαρό!

Μπορείτε να κάνετε όλο το σπίτι μονομιάς ή δωμάτιο – δωμάτιο , αυτό εξαρτάται απο το διαθέσιμο χρόνο και τις “αντοχές” μας. Ας ξεκινήσουμε απο τις συσκευές μας, ώστε να βοηθηθούμε και στη συνέχεια:

  1. Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων – Με τον καιρό, τροφές και άλλα υλικά (σαπούνι, άλατα) μαζεύονται στο εσωτερικό του πλυντηρίου σας. Γι αυτό καλό θα ήταν να καθαρίζετε τα υπολοίματα τροφών μετά απο κάθε πλύση απο τον πάτο του πλυντηρίου με μια πετσέτα (ή χαρτί κουζίνας). Με αυτο το τρόπο αποφεύγετε και τις δυσάρεστες οσμές.
  2. “Ζωντανέψτε” τα ποτήρια σας – Μερικές φορές, το πλύσιμο των ποτηριών στο πλυντήριο πιάτων τα αφήνει θαμπά. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό είναι σκληρό (έχει πολλά άλατα). Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα ποτήρια σας βυθίζοντάς τα σε λευκό ξύδι για 5 λεπτά (!), μετά ξεβγάλτε τα, στεγνώστε με πετσέτα … et voila!

  3. Αφαιρέστε λεκέδες καφέ απο τα φλυτζάνια – Σε πολλά φλυτζάνια μένουν λεκέδες απο καφέ ή τσάι, δοκιμάστε να βάλετε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων και λίγη μαγειρική σόδα και πλύνετε το φλυτζάνι κανονικά.

  4. Καθαρίστε τη καφετιέρα σας – Αν πίνετε καφέ φίλτρου ξέρετε πως η καφετιέρα “μαζεύει” πολλά άλατα. Γεμίστε τη λοιπόν με ένα μίγμα μισό ξύδι και μισό νερό και βάλετε τη να δουλέψει. Όταν έχει φθάσει μέχρι τη μέση, σταματήστε τη και αφήστε τη να μείνει για μισή ώρα πριν ολοκληρώσει. Μετά για να ξεβγάλετε απο το ξύδι γεμίστε τη με καθαρό νερό και αφήστε τη να δουλέψει κανονικά.

  5. Φτιάξτε ένα οικολογικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις – Ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδας σε ένα λίτρο ζεστό νερό, και έχετε ένα καθαριστικό κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες της κουζίνας, τις συσκευές σας ακόμα και για το εσωτερικό του ψυγείου σας!

  6. Χύθηκε φαγητο στο φούρνο – Αν δεν έχετε αυτοκαθαριζόμενο φούρνο ή σας τελείωσε το συνηθισμένο σας καθαριστικό, μπορείτε να ρίξετε αλάτι (ναι απλό μαγειρικό αλάτι) στο φούρνο πάνω στο φρέσκο φαγητό που χύθηκε ώστε να “μαζέψει” τα πολλά υγρά και στη συνέχεια καθαρίστε με υγρό σφουγγάρι ή υγρό πανί, μόλις κρυώσει ο φούρνος.

Αυτά είναι μερικά απο τα κόλπα, που με βοηθούν στη καθαριότητα και ελπίζω να βοηθήσουν και σας.