Το Blog μας

Συντήρηση οικιακών συσκευών για το καλοκαίρι
Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι που έρχεται!
29/04/2018
Γιατί μυρίζει το πλυντήριο
13/10/2018

Ετοιμαζόμαστε για διακοπές!

Ήρθε ο καιρός όπου πολλοί από μας δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν για διακοπές! Για τους φίλους μας αυτούς λοιπόν θα θέλαμε να δώσουμε μερικές μικρές συμβουλές.

Όταν φεύγουμε από το σπίτι για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα, πέρα από το να «ασφαλίσουμε» το σπίτι.

  •  Κλείνετε το γενικό διακόπτη νερού, εφόσον δεν είναι συνδεδεμένο με ποτιστικό σύστημα.
  • ΜΗΝ κλείνετε το γενικό του ρεύματος , και μην βγάζετε το ψυγείο σας από την πρίζα (η διακοπή λειτουργίας του ψυγείου για ένα διάστημα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της αποδοτικότητας του). Για τις υπόλοιπες συσκευές σας όπως πλυντήρια, τηλεοράσεις, υπολογιστές κτλ μπορείτε να τα «βγάλετε» από το ρεύμα άνετα, ώστε να μην επηρεάζονται από τις εναλλαγές στη τάση του ρεύματος, εκτός κι αν έχετε σταθεροποιητή τάσης.
  •  Μπορείτε να συνδέστε κάποια φωτιστικά σας με χρονοδιακόπτη ώστε να ανάβουν συγκεκριμένη ώρα που θα ορίσετε, δίνοντας την εντύπωση ότι είστε σπίτι! Μην αφήνετε τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού μόνιμα αναμμένα, είναι προτιμότερο να βάλετε φωτοκύτταρα κίνησης.

Τώρα, για όσους φίλους πάνε στις εξοχικές τους κατοικίες, εκεί τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αρχικά επειδή το εξοχικό χρησιμοποιείτε για λίγο και παραμένει κλειστό κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου, είναι πιο πιθανό να έχουμε κλείσει το γενικό ρεύματος, νερού κτλ. Γι’ αυτό λοιπόν θυμηθείτε στο τέλος των διακοπών, αναχωρώντας από το εξοχικό σας, εφόσον κλείνετε τον γενικό διακόπτη ρεύματος :

  • Αφήνετε τις πόρτες του ψυγείου ανοικτές ώστε να παίρνει αέρα (αλλά όχι ελεύθερες ορθάνοικτες ώστε να «πέσουν» οι πόρτες), στερεώστε τις με κάτι.
  •  Πριν κλείσετε την πόρτα του πλυντηρίου βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά το λάστιχο

Αυτά τα λίγα λοιπόν από εμάς και πολλές ευχές για ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι!