Το Blog μας

Ετοιμαζόμαστε για διακοπές!
03/07/2018
Εξοικονόμηση ενέργειας για τις συσκευές σας
13/03/2019

Γιατί μυρίζει το πλυντήριο

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μας τηλεφωνούν και μας ρωτούν «γιατί μυρίζει το πλυντήριο ρούχων» , γι’ αυτό λοιπόν σήμερα θα θέλαμε να μιλήσουμε σχετικά με τις δυσάρεστες μυρωδιές του πλυντηρίου.
Οι περισσότεροι έχουν γυρίσει από διακοπές, και φυσικά το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι είναι να ξεκινήσουμε τη μπουγάδα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το πλυντήριό μας και όλες οι σωληνώσεις έχουν μείνει για κάποιο διάστημα «στεγνές», δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, δεν έχει τρέξει νερό, όμως σε κάποια σημεία έχει μείνει υγρασία η οποία είναι ο βασικός υπαίτιος της δυσάρεστης αυτής οσμής. Επίσης, όταν μένει νερό στάσιμο, πέρα από την κακοσμία, τα άλατα που περιέχει δημιουργούν «πουρί», όπου και αυτά με τη σειρά τους εντείνουν το πρόβλημα.
Η λύση όπως καταλαβαίνεται είναι πολύ απλή. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι με ένα ταπεινό προϊόν που βρίσκεται στη κουζίνα μας μπορούμε πολύ εύκολα να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα!
Τοποθετήστε μαγειρική σόδα αντί για σαπούνι στην υποδοχή, και κάντε μια πλύση «κενή» ώστε να δουλέψουν οι σωληνώσεις και να καθαρίσουν (ορισμένοι προσθέτουν 1 κουταλιά μαγειρικής σόδας στη πλύση των λευκών τους ρούχων).

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι η κακοσμία των σωληνώσεων γενικότερα, παρατηρείτε και σε άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τα πλυντήρια μας (ρούχων ή πιάτων), αλλά με το γενικότερο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής. Αυτό συμβαίνει κυρίως εποχές όπου έχουμε πολύ υγρασία.

Ενας ακόμα παράγοντας είναι η σκληρότητα του νερού. Αυτό σημαίνει πόσα άλατα περιέχει (γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε αποσκληρυντικά πλυντηρίου προκειμένου να διατηρήσουμε τις συσκευές μας). Πέρα από την πρακτική διαπίστωση της σκληρότητας του νερού (π.χ. πόσο σκληρά/άγρια είναι τα ρούχα αφού στεγνώσουν), μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ύδρευσης που είναι υπεύθυνη για την περιοχή σας, και να τους ζητήσετε να σας ενημερώσουν για τον βαθμό σκληρότητας του νερού που φθάνει σε σας. Έτσι, γνωρίζοντας το βαθμό σκληρότητας του νερού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη ποσότητα αποσκληρυντικού, και οι συσκευές σας και τα ρούχα σας να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.