Το Blog μας

Μικρά μυστικά για την ομαλή λειτουργία των οικιακών συσκευών σας
Μικρά “μυστικά” για την ομαλή λειτουργία των συσκευών σας
17/02/2018
Ετοιμαζόμαστε για διακοπές!
03/07/2018

Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι που έρχεται!

Συντήρηση οικιακών συσκευών για το καλοκαίρι

Φαίνεται πως το καλοκαίρι έκανε την εμφάνισή του αρκετά γρήγορα φέτος, παραμερίζοντας την άνοιξη, και ήρθε για να μείνει! Μέσα σε όλα όσα έχουμε να κάνουμε τώρα, από το γενικό «ξεσήκωμα» του σπιτιού, την αλλαγή και τακτοποίηση των ρούχων όσο και των χαλιών, πρέπει να προσέξουμε και τις συσκευές μας!

Το πλυντήριο θα κάνει «υπερωρίες» για να διώξουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα, το ψυγείο θα φορτωθεί με νερά και φρούτα και φυσικά θα ξεκινήσουμε σιγά-σιγά να βάζουμε τα κλιματιστικά σε λειτουργία, για να δροσίσει ο τόπος λιγάκι!

Εδώ λοιπόν, φίλες και φίλοι, χρειάζεται η προσοχή μας !

Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό σας λειτουργεί κανονικά (δροσίζει αρκετά όπως και τον προηγούμενο χρόνο σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς να λειτουργεί ασταμάτητα!) και επίσης μη ξεχνάτε τον απαραίτητο για την υγεία μας καθαρισμό του.

Αν νιώθετε ότι το ψυγείο δεν ψύχει επαρκώς τα τρόφιμα ή αν νομίζετε ότι δεν κρυώνει το νερό αρκετά, ελέγξτε αν το λάστιχο της πόρτας εφαρμόζει σωστά. Αν αυτό είναι εντάξει, ζητήστε από ψυκτικό να ελέγξει τη θερμοκρασία και τα αίτια αυτής.

Όσο για το πλυντήριο, ευτυχώς παρά τις υπερωρίες που θα κάνει, δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις. Φροντίστε να

  • μην το φορτώνετε με υπερβολικό βάρος, πέρα από το ενδεδειγμένο, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή του
  • μην το ζορίζετε να ανοίξει πριν περάσει ο χρόνος ασφαλείας του
  • μην «τραβάτε» τα ρούχα όταν τα βγάζετε από τον κάδο

Αυτά τα τρία απλά πράγματα θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το πλυντήριό σας σε άριστη κατάσταση και να συνεχίσει να επιτελεί το δύσκολο έργο του.

Ελπίζουμε αυτές οι απλές , καθημερινές ιδέες να σας βοηθήσουν. Αν έχετε διαπιστώσει κι άλλα μικρά μυστικά, θα χαρούμε πολύ να τα μάθουμε και να τα μοιραστούμε με όλους τους φίλους.